De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Verzamelingen

Ik hebben een vraag over Verzamelingen
Er staat:

A=(0,1,2,3,4); B= (2,3,4,5,6); C= (1,2,3,4,5,7) ;

A + B - C = Ons antwoord is (2,3,4,1,6,7)
Maar in het antwoordenboekje stond dat het antwoord was: (1,2,3,4,5,7)
Wilt u hier uitleg overgeven en eigelijk zitten we in Groep 8. b.v.d.

Karlij
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - vrijdag 12 juni 2009

Antwoord

Groep 8 aan de verzamelingen? Stoer!

AÇB is de doorsnede van A en B. Dat is de verzameling van elementen die in A en B zitten.

AÇB={2,3,4}

(AÇB)ÈC is de vereniging van AÇB en C. Dat is de verzameling van elementen die in A of B zitten.

(AÇB)ÈC={1,2,3,4,5,7}

Nu zaten de elementen 2,3 en 4 al in C, dus (AÇB)ÈC=C.

Hopelijk helpt dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 16 juni 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3