De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Antwoorden wegen in SPSS

 Dit is een reactie op vraag 59367 
Hm.. Ik ga het beter proberen te vertellen!

Dit is de vraag: Hieronder staat een aantal activiteiten die je kunt uitvoeren op het internet.
Geef per activiteit aan hoe vaak jij deze gemiddeld uitvoert.

Daaronder staat 17 activiteiten waarbij aangegeven moet worden hoevaak men dit doet.
5/7 keer per week, 1/4 keer per week, 1/4 keer per maand, minder dan 1 keer per maand of nooit.

in SPSS staan deze antwoorden in codes. 5/7keer pw = code 1, 1/4 x pw = code 2, 1/4 keer per maand = code 3, minder dan 1 = code 4 en nooit = code 5.

nou moet ik er achter komen welke activiteit het belangrijkste is. Mijn leraar heeft me verteld dat ik de antwoordmogelijkheden moet meten.
code 1 2 keer laten meetellen, code 2 1,5 keer, code 3 1 keer, code 4 0,5 keer en code 5 0 keer.

zodat ik aan die codes kan zien welke het meeste voorkomt, hoeveel "punten" elke activiteit heeft. (dmv de codes)

Maar mijn vraag is dus, Hoe/waar kan ik in SPSS deze antwoordmogelijkheden veranderen in hoevaak ik ze wil laten meetellen?

In ieder geval vast bedankt en ik hoop dat het zo duidelijker is..

Groetjes, Lisette

Lisett
Student hbo - vrijdag 22 mei 2009

Antwoord

Nog steeds geen volledig antwoord op mijn vraag:
Waarom die verhouding zo: Code1 2 keer en Code2 1,5 keer entc. Waar komen die 2, die 1,5 die 1 vandaag wat zit daar achter?
Normaal doe je een herweging wanneer dat goed is voor de analyse die je doet. Maar welke analyse is dat dan? Ik ben niet overtuigd dat die hercodering zo goed is. WAAROM je dat doet is me nog steeds niet duidelijk.

Met vriendelijke groet
JaDeX

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 22 mei 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3