De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Normaalvector van een vlak

dag meneer of mevrouw,
ik heb nog 2 oefeningen die ik niet echt snap
13) 1) bepaal een stel richtingsgetallen van een loodlijn l op het vlak a - x + 3y - 2z -5 = 0
2) Zoek een parametervoorstelling en een stel cartesiaanse vergelijkingen van de loodlijn l uit het punt (1,3,2) op het vlak a - x +3y -2z -5= 0

ik weet niet goed waar te beginnen enzo
kunt u me op wegzetten of eens uitleggen ofzo?
alvast erg bedankt
groetjes yann

yann
3de graad ASO - dinsdag 28 april 2009

Antwoord

Beste Yann,

Een vlak met vergelijking ax+by+cz+d=0 heeft (a,b,c) als normaalvector, dat is precies een vector die loodrecht op het vlak staat.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 28 april 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3