De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Functievoorschrift

 Dit is een reactie op vraag 58999 
Okee, komt ie:

s(x) = f(x) + g(x)
= 4sin3x + 4sin(3x+1)
= 4(sin3x + sin(3x+1))
= 4(2sin1/2(3x+3x+1)cos1/2(3x-(3x+1)))
= 4(2sin(3x+1/2)cos(-1/2))
= 8sin(3x+1/2)cos(-1/2)
= 8cos(1/2)sin(3x-1/2)
= 8cos(1/2)sin(3(x-1/6))

Céline
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 14 april 2009

Antwoord

Beste Céline,

Het loopt mis in je voorlaatste regel. In de regel daarvoor heb je nog sin(3x+1/2), je maakt van cos(-1/2) dan cos(1/2) en zet deze factor voorop (dat is allemaal ok), maar de sinus verander je naar sin(3x-1/2). Waarom opeens -1/2?

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 14 april 2009
 Re: Re: Functievoorschrift 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics