De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vergelijkingen van vlakken

dag meneer of mevrouw,
ik heb een vraagje over ruimtemeetkunde,
oefening: Bepaal een parametervoorstelling en een cartesiaanse vergelijking van vl(A,B,C) als,
A(3,-4,0) ; B(0,-4,2) ; C (3,0,2)
ik heb x= 3+r(-3) +s(0)
y= -4 +r(0) +s(4)
z= 0+ r(2) + s(2)
maar ik denk dat dit niet erg juist is, ziet u soms wat er fout zou zijn gegaan of niet:$
als ik dit dan heb, moet ik ook de cartesiaanse vgl zoeken maar als mijn parametervoorstelling juist is zal ik het wel vinden denk ik :$

het is waarschijnlijk weer wat basis dat ik nu niet goed bezit mss maar het is van oktober geleden dat we dit hebben gezien en het moet er denk ik weer in komen :$
alvast bedankt
groetjes yann

yann
3de graad ASO - dinsdag 7 april 2009

Antwoord

Beste Yann,

Dat ziet er goed uit, je hebt B-A en C-A als richtingsvectoren genomen.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 7 april 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3