De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Parameterkromme die zichzelf snijdt

 Dit is een reactie op vraag 58795 
tot zover heel hartelijk bedankt, (het klopt niet helemaal want y(t) =√2.sin(3t-$\pi$/4), maar dat maakt niet zoveel uit voor mijn volgende vraag)
Als ik a en b niet weet, hoe kan ik het dan stelselmatig langslopen. Ik kom o.a. uit op t=-s+$\pi$/4, maar dan weet ik toch nog niks?

Elise
Student hbo - zaterdag 28 maart 2009

Antwoord

In beide stond er een plus tussen de sinus en cosinus; de +$\frac{\pi}{4}$ is wel degelijk correct.

Je krijgt telkens twee vergelijkingen: je moet tijdstippen hebben met zowel x(t)=x(s) als y(t)=y(s). De eerste geeft bijvoorbeeld 2t=2s en de tweede geeft 3t=3s, dat geeft t=s=0. Een andere combinatie: 2t=2s en 3t=$\pi$-3s, die geeft ...; of 2t=$\pi$-2s en 3t=3s, ..., enzovoort.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 28 maart 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics