De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Tensor van rang 4

Beste,

Hoe kan je een matrixvoorstelling maken van een tensor van rang 4 ? Dit is dus een tensor met 81 elementen omzetten naar 1 van 36 wetende dat sijkl=sijlk,sijkl=sjikl,sijkl=sklij? Voor de voorstelling wordt de einsteinconventie gebruikt.

jan
Student universiteit België - zondag 22 maart 2009

Antwoord

Uit de derde vergelijking volgt dat je twee indices nodig hebt, dus sij. Daar komt de matrix vandaan.

Uit de andere twee vergelijkingen volgt dan dat sij=sji. Kom je zo verder?

Bernhard
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 22 maart 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics