De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Normaalverdeling

Een vraag in mijn boek is:

X=het geboortegewicht

Bepaal de kans dat een baby lichter is dan 3,4 kg.

Dit moet ik met een integraal van de Gauss-kromme uit kunnen rekenen, dat lukt me ook. En je moet dit ook gewoon op de GR uit kunnen rekenen
Ik probeer het als volgt op de GR te doen:
µ=3,66
=0,204
normalcdf(-100,3.4,0,366,.204)=1

maar er moet 0,096 uitkomen!!
(ik hoop dat ik mijn vraag zo duidelijk genoeg heb uitgelegd)
wat doe ik fout?

alvast bedankt voor het beantwoorden!!

anne z
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 10 december 2002

Antwoord

Als ik intik NormalCdf(-10000, 3.4, 3.66, 0.204) geeft de rekenmachine als antwoord ongeveer 0,1012
Reken ik met de hand (met de tabel), dan kom ik op 0,1020.
Jouw 0,096 krijg ik er dus ook niet precies uit, tenzij je de standaardafwijking afrondt op 0,2.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 10 december 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3