De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Fouriertransformatie

Ik moet een fouriertransformatie bepalen van
x(t)=t3 (u(t+2)-u(t-3)) met u(t)= 1 voor t=0 en =0 elders

Deze heb ik al uitgerekend :
X(f) = e^(-i2pf).(27i/(2pif)+27/(4pi2f2)-9i/(4pi3f3)-3/(8pi4f4))-e^(i4pif).(-4i/(pif)+3/(pi2f2)+3i/(2pi3f3)-3/(8pi4f4))
Ik weet niet of dit al juist is.
Maar nu moet ik aantonen dat de integraal van -u tot u van X(f) e^(2piift) df voor toenemende u een goede benadering geeft voor x(t)
Hoe moet ik daar aan beginnen want X(f) is zo ingewikkeld dat ik denk dat er daar al iets niet klopt.

haest
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 10 maart 2009

Antwoord

In principe is er niets te bewijzen: de integraal waar je het over hebt is een benadering van de inverse Fourier-getransformeerde van X(f) en dat is x(t).
Je transformatie ziet er goed uit, op de factor aan het begin na: die moet exp(-6·pi·f) zijn.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 18 maart 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3