Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Primitiveren

 Dit is een reactie op vraag 58569 
Volgens miy klopt dit niet helemaal. H(x) = f(x).x" zo herschrijen toch. dan krijg je volgens mij

1/2. 1/2 . ( Y+3)/ (y^6)= (1/4y + 3/4) . y^-6 = 1/4 y^-5 + 3/4 Y^-6 dan primitiveren als y. dan krijg je volgens mij
-1/16.y^-4+ 3/20Y^-5 dat is dan -1/16y^4 + 3/ 20Y^5 aangezien y= 2x-3 kun je deze terug substitueren denk ik.

dus -1/16(2x-3)^4 - 3/20(2x-3)^5

ik ben niet helemaal zeker van mijn zaak, zou u zo vriendelijk willen zijn om aan te geven of dit juist is of anders mijn fout aantonen. bvd jan.

jan he
Student hbo - vrijdag 6 maart 2009

Antwoord

Je bent goed op weg. Heb je nu meegenomen dat dy=2dx?
Kijk ook nog even goed naar de + en - die je na integreren ervoor krijgt bij beide termen.

Bernhard
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 7 maart 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics