Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Snijpunten van tweedegraads verglijkingen berekenen adv abc-formule

Hallo,

Ik zit met een probleempje.

Is het mogelijk om van de twee onderstaande verglijkingen de coordinaten van de snijpunten te berekenen m.b.v de ABC-formule.

y=x2-6x+5 & y=-x2-6x+5.


Alvast bedankt.


Mvg,

MSc.

MSc. D
Student hbo - maandag 23 februari 2009

Antwoord

De vergelijking die je moet oplossen is x2-6x+5 = -x2-6x+5 wat na herleiden neerkomt op 2x2 = 0 en dus op x2 = 0.
Als je het nu écht met de abc-formule zou willen doen, dan is a=1 en b=0 en c=0. Wedden dat daar x = 0 uit gaat komen!

MBL

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 23 februari 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics