Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Snijpunten

 Dit is een reactie op vraag 58254 
Oplossen met abc formule:

formule:
-b + of - Öb2 - 4ac
-------------------------
2a

Invullen
a = 0
b = -6
c = 12

antwoord: 6 + of - Ö-12
-----------------------------
2

Ditzelfde voor de andere form.

Invullen
a = -
b = 8
c = -8

antwoord: -8 + of - Ö32
-----------------------------
-2

Ben ik zo op de goede weg?

battle
Student hbo - donderdag 5 februari 2009

Antwoord

Nee, zo bepaal je de snijpunten van f(x) met de X-as en die van g(x) met de X-as. Twee krommen snijden als ze voor dezelfde x-waarde ook dezelfde functiewaarde hebben, dus zoals al gezegd f(x)=g(x), 1 vergelijking, die je nu nog moet oplossen.

f(x) = g(x)
x²-6x+12 = -x²+8x-8
...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 6 februari 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics