De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Kwadratische formules

Hallo ik heb 3 vragen die ik niet snap,
1: p=5g+4g(g+7)
2: h=4c+2c(3+c)
3: q=-16e+3e(5e-8)

de uitkomsten zijn raar(zijn van het boek ik heb andere)
:
1:p=4g2+33g
2:h=2c2+10c
3:q=15e2-40e

ik kwam op andere uitkomsten kunnen jullie my helpen?
als dit het goeie is:S
Dank jullie wel=)

tannaz
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 1 februari 2009

Antwoord

Je kunt ze allemaal op dezelfde manier doen.
Ik doe er een voor.
Stap 1)
de haakjes wegwerken, je krijgt
p=5g+4g(g+7)=
5g+4g2+28g=
Stap 2)
gelijksoortige termen samen nemen:
4g2+5g+28g=
4g2+33g

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 1 februari 2009
 Re: Kwadratische formules 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3