De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Schetsen functies

Schets tan(x+1/6p) en geef periode en snijpunten

schetsen heb ik gedaan
periode =p
snijpunten -1/6p +kp

maar boek geeft 1/6p+kp?

Ivo
Student hbo - maandag 19 januari 2009

Antwoord

tan(u) is een standaardgrafiek met 0 punten bij u = 0, p, 2p etc.
Dat betekent dat de tangens 0 wordt wanneer de tangens wordt genomen van 0 modulo p.
Achter die tangens staat nu (x+1/6p) en dat moet dus zijn 0 modulo p.
Dat betekent x+1/6p = 0 + kp dus x = -1/6p + kp

Met vriendelijke groet
JaDeX

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 19 januari 2009
 Re: Schetsen functies 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3