De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Winstformule

Aangezien ik nu bijna al mijn havostof van wiskunde ben vergeten vraag ik jullie om jullie hulp. Ik ben helemaal vergeten hoe je een winstformule moet opstellen.

De verkoopprijs van een product bedraagt € 6.995,- De kosten die samenhangen met de productie worden beschreven door de volgende functie:

K = 2q2 + 5500q + 50000

Met K in euro’s en q in eenheden per week.

a) geef de winstformule
b) een berekening van de hoeveelheid waarbij de winst 0 bedraagt.
c) een berekening van de hoeveelheid waarbij de winst maximaal is.
d) Controleer de antwoorden van b) en c) door de bijbehorende vergelijkingen op te lossen.

Alvast bedankt

Paul
Student hbo - dinsdag 13 januari 2009

Antwoord

De winst zal wel iets zijn als verkoop minus de kosten. Als je een q aantal producten verkoopt dan krijg je 6995q euro binnen van de verkoop. Daar trek je dan de productiekosten vanaf.

a)
W(q) = 6995q - 2q2 - 5500q - 50000
W(q) = -2q2 + 1495q - 50000

b)
Los op: -2q2 + 1495q - 50000 = 0
Twee antwoorden!

c)
Met behulp van de afgeleide: W'(q)=-4q + 1495
Afgeleide aan nul stellen...

d)
Eh... dat hadden we al... o wacht 's even... je moet dat zeker met je 'grafische rekenmachine' doen... Dus plotten, aflezen en zo... dat kan ook...

Hopelijk helpt dat...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 14 januari 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3