De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Suikerzakje

 Dit is een reactie op vraag 57641 
Vind nog altijd de hoogte niet van driehoek MTB; inderdaad is de lengte van Mt en MB gelijk aan 62. Maar om de hoogte van een driehoek te vinden waar drie zijden gegeven zijn gebruik ik de formule b.c=a.h,
hier wordt dat MT.TB=MB.h
maar dan volgt hier uit TB= h, hoe bereken ik dit dan?

Sorry hoor

Vannes
3de graad ASO - zaterdag 3 januari 2009

Antwoord

Hallo

De formule die je aanhaalt geldt enkel voor rechthoekige driehoeken, wat hier niet het geval is.
Als de drie zijden van een driehoek gekend zijn, kun je met de cosinusregel een hoek M berekenen.
En verder is h = |MT|.sin(M)
Lukt het zo?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 3 januari 2009
 Re: Re: Re: Suikerzakje 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3