De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Suikerzakje

Kreeg als vraag dezelfde als jullie indeze periode reeds kregen over een suikerzakje maar zonder resultaat en wil het juiste antwoord hebben, reageren op die vraag lukte spijtig genoeg niet.
Is mijn berekening juist?
Tot opp= 4·35·62/2=4340 mm2
Volume = 1/3·35·62/2·35=12658,333

Dus E = 2,91666

Dank al bij voorbaat

Vannes
3de graad ASO - zaterdag 27 december 2008

Antwoord

Hallo

Je hebt, bij het berekenen van de inhoud, voor de hoogte van de piramide de afstand TB (35 mm) genomen (zie het antwoord in "Suikerzakje", hieronder).
Dit is niet juist, want [TB] is een zijde in de driehoek MTB.
Vermits je de lengtes van de 3 zijden van de driehoek MTB kent, kun je de hoogte berekenen. (Je vindt : 33.5768 mm)

Zie Suikerzakje

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 27 december 2008
 Re: Suikerzakje 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3