De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Toppen

Ik loop tegen het volgende probleem aan:
Gegeven is g(x) = sin2x -cos x D.g..[0,2p]
De vraag: voor welke a heeft de vergelijking g(x) = a ier oplossingen?
Ik probeer dit algebraïsch op te lossen en vind 2 oplossingen als ik de afgeleide gelijk aan 0 stel nl.
x = 4.04 en x = 5.38. Maar dit zijn niet de goede toppen om het antwoord op de vraag te vinden. Het gaat om 2 andere toppen nl. bij x = 1.00 en bij x = 2.14 (volgens mijn GR) Het antwoord zal dan zijn -0.37 a 0.37 (volgens mijn GR!). Maar hoe kan ik algebraïsch die 2 toppen vinden?

Alvast bedankt
Katrijn

Katrij
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 10 december 2008

Antwoord

Als ik naar de grafiek kijk dan lijkt het me dat je ergens bij 'de afgeleide gelijk aan nul stellen' een aantal oplossingen bent kwijtgeraakt.

q57502img1.gif

Je zou tussen 0 en 2p in totaal 4 oplossingen moeten vinden. Dus misschien moet je daar nog maar 's naar kijken. Of reageren en je uitwerking even geven...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 10 december 2008
 Re: Toppen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3