De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Grafiek tekenen geeft error bij ti-84 Plus

hallo, ik probeer dus een grafiek te tekenen op mijn rekenmachien. ik doe dat als volgt : ik druk op de toets y= en bij y1 zet ik 5x+6ik druk dan op 2nd table vervolgens krijg ik een tabel wat ik ook wou. en dan druk ik op graph en komt er FOUT=VENSTER VAR. ik weet niet of het er iets mee heeft te maken maar als ik op window druk dan zie ik xmin en xmax en q schaal enz. en daarachter staat bij alles 1

jens
Overige TSO-BSO - maandag 8 december 2008

Antwoord

Vreemd hoor. Je vermoedt dat er iets in het window niet lijkt te kloppen, maar je komt niet op de gedachte om eens iets te veranderen. Enig initiatief kan toch wel?
Als er bij xmin 1 staat en bij xmax staat ook 1, dan vraag je de machine een grafiek te tekenen die begint bij x = 1 en meteen eindigt bij x = 1.
Dat wordt toch wel een errug klein grafiekje, denk ik.
Je moet bij xmin altijd een kleiner getal invoeren dan bij xmax en hetzelfde geldt voor ymin en ymax.
Kijk eens of dit de oplossing is. Zo niet, kom gerust terug.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 8 december 2008
 Re: Grafiek tekenen geeft error bij ti-84 Plus 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3