De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vergelijkingen met onbekende in de macht

Beste

Hoe kan ik de vergelijking:
81x + 2 · 9(x+1) - 63 = 0 oplossen?
Liefst ook de werkwijze erbij vermelden!
Dank u!

Jill
1ste graad ASO-TSO-BSO - woensdag 26 november 2008

Antwoord

Schrijf even u=9x, dan staat er u2+18u-63=0.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 26 november 2008
 Re: Vergelijkingen met onbekende in de macht 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3