De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Wiskunde

5a+9+3a+6

Hoe bereken ik deze vraag?

Alvast bedankt

lennar
Leerling bovenbouw vmbo - zondag 23 november 2008

Antwoord

Een vraag kan je niet berekenen, je kan wel een vraag stellen of ze proberen beantwoorden. 5a+9+3a+6 is geen vraag, het is een wiskundige uitdrukking. Een uitdrukking kan je ook niet berekenen, je kan er wel vragen over stellen. Bijvoorbeeld: "voor welke waarden van a is dit nul?" of "vereenvoudig" of een hele boel andere mogelijke vragen. Hier is vermoedelijk de vraag "vereenvoudig". Dat zal wel bovenaan de opgave hebben gestaan, maar dat moet je er wel bij vermelden anders zijn we er niks mee.

Het vereenvoudigen bestaat er in dingen die bij elkaar horen samen te nemen. Daarvoor kan je de regeltjes gebruiken die je voor optelling en vermenigvuldiging hebt gezien

5a+9+3a+6 = 5a+3a+9+6 = a(5+3)+15 = 8a+15

Ik schrijf het nu even volledig uit, maar na een tijdje doe je zoiets zonder al te veel nadenken.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 23 november 2008
 Re: Wiskunde  



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3