De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vergelijking, wegwerken van amplitude

Beste ik ben bezig met zelfstudie en kan maar niet tot een oplossing komen voor onderstaande vergelijking. Zou u mijn op weg willen helpen? Ik probeer het met de dubbele hoekformules.

sin 2t - 4cos 2t = 0

Kun je met logica bepalen hoe zo'n vergelijking op te lossen en welke formules te gebruiken. Ik probeer nu altijd maar wat tot ik op sin A = sin B uitkom of op een 2e graads vergelijking. Voor mn gevoel mis ik een gereedschap.

Alvast bedankt

CJ
Iets anders - zaterdag 15 november 2008

Antwoord

Eén van die 'gereedschappen' is kijken of je niet iets met de tangens zou kunnen.De vergelijking 'sint=cost' bijvoorbeeld kan je oplossen door links en rechts te delen door cost. Links staat dan tant en rechts 1. Dan lukt het wel.... Dat zou je hier ook 's kunnen proberen.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 15 november 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3