De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Zuigerbeweging

 Dit is een reactie op vraag 56869 
Bedankt voor je reactie, pagina waar je naar toe gelinkt hebt hier op mijn bureau liggen maar dat maakt het alleen maar makkelijker want dan hebben we het over hetzelfde. Nu snap ik dus niet wat die sin2 doet.Ik begrijp dusver dat ik met cos b van die driehoek die de drijfstang maakt wel hoe ik zijde lsec kan uitrekenen. Maar de krukhoek a bepaalt hoever L uitzwaait dus ik begrijp niet hoe je afhangkelijk van de krukhoek aan de hoek komt die de drijfstang maakt, volgens de formule met sin a2.

koen
Student hbo - vrijdag 24 oktober 2008

Antwoord

Koen,
Uit L2=(L-Ssec)2+(rsina)2 wordt afgeleid dat Ssec=(r2sin2a)/2L met verwaarlozing van de term S2sec.Verder geeft de onderste tekening duidelijk aan dat S tot= Sprim+Ssec.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 25 oktober 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics