De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Talstelsels

  1. hoe zou je een twaalftallig stelsel moeten noteren en wat voor rekenvoorbeelden kan je hierbij bedenken?

  2. wat voor voorbeelden kan je geven van talstelsels in de geschiedenis?

Evi Do
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 1 december 2002

Antwoord

  1. Eerst maar eens tellen:
    1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, A, B, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 1A, 1B, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 2A, 2B, 30, 31,...

    Rekenvoorbeelden:
    7+8=12
    6×6=3×10=30
    7×B=7(10-1)=70-7=65
    Enz...

  2. Zie bijvoorbeeld:

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 1 december 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3