De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Vergelijking oplossen

 Dit is een reactie op vraag 56852 
Ja lastig !!
Weet ik eigenlijk niet zo goed !
Moest beginnen bij :
((c/a).x).((ca/a) = ((b/a).x).(2b/a))
En daaruit wou ik de x halen !

charlo
3de graad ASO - woensdag 22 oktober 2008

Antwoord

Ook hiet staat iets als ...·x=...·x
In dat geval is x=0 een oplossing.... Voor x¹0 kan je links en rechts delen door 'x' en krijg je zoiets als bij je vorige vraag.

Eenvoudig voorbeeld:

4x = 6x
Oplossing: x=0

4x = 4x
Oplossing: xÎ

Hopelijk helpt dat.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 22 oktober 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3