De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vergelijking

Hoe los ik dit op? Ik kom helemaal niet uit.
 2x-1          x
6 = 2 · 12

Jeff
Student hbo - woensdag 22 oktober 2008

Antwoord

Linker en rechter lid herschrijven:
62x-1=2·12x
22x-1·32x-1=22x+13x
Rechts en links delen door 22x-1:
32x-1=223x
Links en rechts delen door 3x:
3x-1=4
x-1=3log4
x=1+3log4

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 22 oktober 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3