Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Viervlak

 Dit is een reactie op vraag 56651 
Ok harststikke bedankt, maar gelijkvormigheid is als er 2 hoeken gelijk zijn of de verhouding tussen twee zijdes met ingesloten hoek.

Met gelijkvormigheid: DABM~DBDM. Waarom? hoe is dat hier dan??

jan he
Student hbo - zondag 5 oktober 2008

Antwoord

q56651img3.gif

ÐBAM=ÐD'BM=30°
ÐAMB=ÐBMD'=90°
ÐABM=ÐBD'M=60°
DABM~DBDM
Volgens mij moet je nog wel iets aan gelijkvormigheid gaan doen.

Zie bijvoorbeeld Oefenopgaven gelijkvormigheid

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 5 oktober 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics