Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Getal herleiden naar een breuk

 Dit is een reactie op vraag 56642 
bedankt voor je reactie

als ik het goed heb wordt het dan: 10g = 56.66667
g = 5.6666 -
-----------------
9g = 51 == g = 51/9
g = 17/3

geldt dit voor elke decimale uitkomst?

Marcel
Student hbo - vrijdag 3 oktober 2008

Antwoord

Deze truc kun je met elke breuk uithalen, maar soms moet je met een groter getal dan 10 vermenigvuldigen om corresponderende decimalen onder elkaar te krijgen.
Omdat de decimaalontwikkeling van breuken altijd repeteert (of stopt), lukt dit altijd.

MBL

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 3 oktober 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics