|
|
\require{AMSmath}
Veeltermfunctie ontbinden in factoren
Hoi, Hoe ontbind ik deze veeltermfunctie in factoren? y=2x3+x2-6x
Daan D
3de graad ASO - zaterdag 6 september 2008
Antwoord
Haal eerste 'x' buiten haakjes. 2x3+x2-6x = x(2x2+x-6) Nu 2x2+x-6 Het zal iets moeten worden als (2x...)(x...) Met -6 moet er op puntjes iets komen als -1 en 6 of 1 en -6 of -2 en 3 of 2 en -3. Het is +x dus ik gok op -2 en 3. Zou het misschien (2x-2)(x+3) zijn? (2x-2)(x+3) = 2x2+4x-6 dat is 'm dus niet... Is het dan (2x-3)(x+2) dan? (2x-3)(x+2) = 2x2+x-6 is 'm dan inderdaad.... 2x3+x2-6x = x(2x2+x-6) = x(2x-3)(x+2) Tada! Zie ook Ontbinden in factoren. Helpt dat?
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 6 september 2008
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|