De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Rekenkundige rij

Dag Wisfaq,

Voorschrift van een rij is u(n)= -2n-2 en het voorschrift van een andere rij is v(n)=n+a
Bepaal a zo dat u(7)=v(13)( v is verschil)
Ik vond al:
voor de reeks u(n): -4,-6,-8, met v=-2 en voor u(7) =-16 Met n=13 vind ik u(n)= -28
Wat nu met v(13)?? IK moet a nog zoeken ....
Groetjes,
Rik

rik le
Iets anders - donderdag 28 augustus 2008

Antwoord

Rik,
u(7)=-16=v(13)=13+a,dus a=-29. Is dit wat je bedoelt?

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 28 augustus 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3