De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Verg ontbinden(?)

Geachte
Ik heb zoveel oefeningen mijn broer helpen maken, maar deze laatste is mij niet gelukt, we komen telkens iets anders uit en dat heeft ons verward, de fout ligt zeker bij de 'taal-begrip' vh vraagstukje.
Nochtans hebben we 2 andere gelijkaardige vraagstukken wel kunnen oplossen maar deze lukt ons echt niet, graag uw hulp hierbij.

• Julie en Aurélie hebben samen veel Disneyfiguurtjes. Als Julie er 2 aan Aurélie geeft, dan heeft ze er driemaal zoveel als Aurélie. Als Aurélie er 5 aan Julie geeft, heeft Julie er vijfmaal zoveel als Aurélie. Hoeveel Disneyfiguurtjes heeft Julie?

Alvast bedank

Fadi
2de graad ASO - zaterdag 23 augustus 2008

Antwoord

Fadi,
misschien zo:Aantal Julie is x en aantal Aurelia = y.Dan is x-2=3(y+2) en
x+5=5(y-5) met als oplossing x=65 en y=19.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 23 augustus 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3