De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Voor welke k geldt

Hoe pak ik dit aan?

Voor welke e geldt: ex2-1 = o(xk) voor x gaat naar 0?

Hoe begin ik hier mee?

Martij
Student hbo - dinsdag 19 augustus 2008

Antwoord

Ik neem aan dat het nog steeds om `welke k' gaat en dat er een x2 in de exponent staat.
Je zou, met de definitie in de hand eens wat kunnen proberen, o(xk) betekent immers dat (ex2-1)/xk limiet 0 heeft voor x naar 0. k=0 werkt zeker want ex2 gaat naar 1 voor x naar 0; k=1 werkt ook (pas de regel van L'Hopital toe); k=2 werkt niet (idem).

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 31 augustus 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3