De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Grafiek- nulpunt en- continu

Dag Wisfaq,

1)Teken de functie f(x)= (|x+1|)/(x+1)
2) Bepaal, zo mogelijk het nulpunt ervan en geef een tekenschema.
3) Voor welke x - waarde is de f(x) discontinu?

1) is te herleiden tot f(x)=1 en f(x) =-1 Kan dat?
Is het nulpunt van de noemer x=-1 een perforatiepunt,
Wat hulp graag !
Vriendelijke groeten

Rik Le
Iets anders - maandag 18 augustus 2008

Antwoord

Als x-1 is, dan heb je inderdaad f(x) = (x+1)/(x+1) = 1
Voor x-1 geldt f(x) = (-x-1)/(x+1) = -1.
Bij x = -1 zit dus geen perforatie, maar de grafiek springt van -1 naar 1. Of dat ook nog een officiële naam heeft, weet ik niet. Je leest wel termen als 'jump-discontinuity'
Omdat f(-1) niet gedefinieerd is, kan er bij x = -1 geen sprake zijn van continuïteit.

MBL

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 18 augustus 2008
 Re: Grafiek- nulpunt en- continu 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3