De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Limiet bepalen

 Dit is een reactie op vraag 56270 
Hoi. Bedankt voor je antwoord. Ik heb er naar zitten kijken maar ik volg je niet helemaal.

Ik snap het tot:
(x-1) / ( 1 - e(x-1)) = y / 1 -ey

Als x naar 1, dan y inderdaad naar 0. Dus delen we 0 door iets. Dus is de limiet toch, zou ik denken.

Hoe kom jij van y / 1 -ey naar:

ey-1/y = 1?

Alvast bedankt voor je reactie.

Loes
Student universiteit - zondag 17 augustus 2008

Antwoord

Beste Loes,
We hebben y/(1-ey)=-y/(ey-1).Als y naar 0 gaat,gaat het rechterlid naar -1.
Maak gebruik van de gegeven standaardlimiet in mijn eerste reactie.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 17 augustus 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics