De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Wereldkaart en satelliet

Hallo wisfaq team,
OP een kaart wordt de aarde vorogesteld door een cirkelvergelijking .
x2+y2+2x+4y-4091=0
Op dze kaart beschrijft een satelliet een cirkelbaan op 0,6 eenheden boven de aarde, waarbij het middelpunt van de baan samenvalt met het middelpunt van de aarde.
Bepaal de vergelijking van deze baan ?
De straal van de aarde is 6370 km. Hoe ver is de stelliet nu van de aarde verwijderd?
De vergelijking is te schrijven als:
x2+2x+1+y2+4y+4 -4-1-4091==
(x+1)2+(y+2)2=4096=642
Dus: M(-1;-2) en R= 64
Wat bedoelt men met eenjheden ?, Ik zie het probleem verder niet zo klaar..
Graag wat hulp aub
Groeten en nog een fijne zondag.
En nu gaan we feesten voor mijn verjaardag (74 lentes...)met de ganse kroost (18 in totoaal !!)

Rik Le
Ouder - zondag 3 augustus 2008

Antwoord

Als je aan de getallen in een wiskunde vergelijking een fysische betekenis wil hechten, moet je bepalen wat een eenheid voorstelt, m.a.w. wat de waarde is van het getal "1" in je vergelijking.

Het eerste deel van de opgave is hier onafhankelijk van. R_aarde=64 eenheden, R_baan = 64,6 eenheden. Als je verder in het probleem vastlegt dat R_aarde = 6370km, dan weet je meteen hoe groot een eenheid is en wat R_baan is.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 3 augustus 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3