De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Moeilijk stelsel

hallo, ik zit met deze vraag die ik niet opgelost krijg.
je kan 3 pakketten stiften kopen
pakket 1= 5 rode ,3 blauwe en 2 zwarte
pakket 2 = 3 rode, 4 blauwe en 4 zwarte
pakket 3= 4 rode , 2 blauwe en 4 zwarte,
hoeveel van elk pakket heb je nodig om 32 stiften van elke kleur te hebben?
X= aantal pakketten 1
Y= aantal pakket 2
Z= aantal pakket 3
en dus
stelsel=
32= 5x + 3y +4z
32= 3x +4y+ 2z
32=2x+ 4y+ 4z
ik kom hier een rare oplossingen uit dus ja ...
thanks.

bart
3de graad ASO - zaterdag 5 juli 2008

Antwoord

Rare oplossingen? Valt wel mee...
x = 2
y = 6
z = 1
Ga maar na...
Dus je zult ergens wel een rekenfoutje maken denk ik.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 5 juli 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3