De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Afgeleiden

Bepaal k zodat f(x)= x2+k de x-as onder een hoek van 45° snijdt.

help me

Jan
3de graad ASO - zaterdag 14 juni 2008

Antwoord

Met f(x) = 0 (want: op de x-as) en met f'(x) = 1 (want tan(45°) = 1) moet het wel lukken, lijkt me.
Als de 45° ook omlaag gericht mag zijn, dan wordt het nauwelijks anders: tan(-45°) = -1.

MBL

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 14 juni 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3