De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Snijdende rechte met parameter: vergelijking

gegeven de rechten a - (stelsel) x=-2 ^ y-z=0
b - (stelsel) x=1 ^ y+z=0

Bepaal een rechte c die de rechten a en b snijdt en door het punt P(0,0,k) gaat met k element van .

Kan iemand me aub helpen?

Dank bij voorbaat!

Brent
3de graad ASO - donderdag 12 juni 2008

Antwoord

Als een rechte door een P moet gaan en de rechte a moet snijden, dan moet ze in het vlak liggen dat bepaald wordt door P en a. Als die rechte ook b moet snijden, dan zal dat snijpunt gegeven worden door het snijpunt van b met het bekomen vlak door P en a...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 12 juni 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3