De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Differentieren mbv kettingsregel?

Hallo,

ik vroeg me af moet je bij het differentieren van de functie
y= Ösin x
de kettingregel gebruiken ?

dus

y' = 1/2Ösin x . cos x
of moet ik deze nog verder uitwerken?

Alvast bedankt,

Dennis

Dennis
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 9 juni 2008

Antwoord

Je gebruikt inderdaad de kettingregel, maar je vergist je in de exponent.
Als je f(x) = (sin(x))^0,5 schrijft, dan komt de exponent naar beneden, dan trek je er 1 vanaf en vervolgens differentieer je het stukje sin(x) ook nog.
Het wordt dan: f'(x) = 1/2 . (sin(x))^-0,5 . cos(x) en aan de negatieve exponent kun je dan zien dat de vorm Ö(sin(x)) onder een deelstreep komt te staan.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 9 juni 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3