De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Gooien met een dobbelsteen

Met een dobbelsteen wil ik minstens 8 keer 5 gooien. Hoeveel keer moet ik dan gooien om hiertoe 90 procent kans te hebben?
Zouden jullie mij op weg kunnen zetten?
Bedankt.

Chris
Student Hoger Onderwijs België - zondag 8 juni 2008

Antwoord

Dit is een voorbeeld van een binomiaal kansprobleem. Concreet betekent dit uitgewerkt:

Gegeven:
X:aantal keren 5 gooien.
X~binomiaal
p=1/6
n=?
P(X5)0,90

Gevraagd:
Wat moet je voor n nemen?

Met onderstaand scriptje kan je daar wel achter komen door te proberen. Ik had gegokt op n=40 maar dat is nog niet genoeg.

Maar kun je dat ook berekenen? Vast wel!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 8 juni 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3