De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Re: Re: Geld voor het oplossen van vraagstukken

 Dit is een reactie op vraag 55862 
Tom, ik dacht dat je bij het profiel het vroegere studieniveau moest invullen en ik kan dat niet opeens hoor, ga me eens bezig houden met het vergelijken van de twee oplossingen, echt, dat van die haakjes begrijp ik niet. Heb bovenstaande gewoon gevonden met een beetje nadenken.
Bedankt voor het antwoord.

elsy d
Ouder - woensdag 4 juni 2008

Antwoord

Beste Elsy,

Wat gebeurt er anders in onderstaande stap?

0,25.j - 0,2.f = 5.4
j = 4.5,4 + 4.0,2f

Je hebt eerste de -0,2f naar het andere lid gebracht en dan beide leden vermenigvuldigd met 4. In tussenstappen:

0,25.j - 0,2.f = 5.4
0,25.j = 5.4 + 0,2.f
j = 4.(5.4 + 0,2.f)
j = 4.5,4 + 4.0,2f

Zonder het zo expliciet op te schrijven, heb je de vergelijking opgelost naar j. Alleen zit die f er nu nog in, vandaar dat je f beter in het begin al vervangt door 36-j.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 4 juni 2008
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Geld voor het oplossen van vraagstukken



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3