De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Raaklijn aan een functie met 1 onbekende coëfficiënt

 Dit is een reactie op vraag 55847 
Als ik dat doe, verkrijg ik a = 3 en dat klopt niet.

afgeleide: 3x2 + 2x - (2a - 1)
x = 1: 3.1 + 2.1 - 2a + 1 = 0
6 - 2a = 0
a = 3

Wat doe ik dan verkeerd?

Lies
3de graad ASO - dinsdag 3 juni 2008

Antwoord

Beste Lies,

Waarom stel je 6-2a gelijk aan 0? Die 6-2a is de waarde van de afgeleide in het punt x = 1 en is dus ook de richtingscoëfficiënt van de raaklijn. Daarvan wil je net dat het 1 is, niet 0. En welke a volgt uit 6-2a = 1? Inderdaad...

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 3 juni 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3