De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Buigpuntenonderzoek met ln en machten van e

Drie vragen in totaal. Bereken coördinaten van het buigpunt en geef telkens een vergelijking van de buigraaklijn. Ik loop vast bij de afgeleide van deze vergelijkingen.

a) f(x)=ln2x

Hoe bepaal je hier de afgeleide van de tweede afgeleide van? Blijft dat hier ook 1/x en de tweede afgeleide wat is dat dan?

b) f(x)=e1/2x2

c) f(x)=3Ö(x+1)

nadien
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 28 mei 2008

Antwoord

Daar gaan we weer!

a)
q55776img1.gif

b)
q55776img2.gif

c)
q55776img3.gif

Volgens mij is dit niet heel erg anders dan anders. Ik snap het wel, geloof ik. Nu jij nog. Hopelijk helpt het een beetje.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 28 mei 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3