De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vergelijking parabool

De vraag is bepaal de topvergelijking van een parabool met top O en as y, waar gegeven is (0,2) is een brandpunt.
Vermits de y-as e as is, ziet de vergelijking er uit als x2=2py ik dacht brandpunt is ( 0,p/2) dus vergelijking x2=2y vermits p=1 maar het antwoord is x2 = 8y?

Vannes
3de graad ASO - maandag 26 mei 2008

Antwoord

dag Diana,

Je hebt gelijk met je veronderstelling over de vergelijking en het brandpunt.
Je conclusie is echter niet goed.
Je weet (brandpunt (0,2) is hetzelfde als (0, 1/2p)),
dus: 1/2p = 2
dus: p = 4
dus 2p = 8
Dus...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 26 mei 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3