De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Oplossen

Los op :
4x2 + 8x4 = 0
Begrijp niet zo goed hoe ik deze moet oplossen, ik kom tot:
4x2 (1 + 2x2) = 0
maar daarna?

ook kom ik niet uit: los op mbv tekenoverzicht
-2x3 2x2

nadien
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 22 mei 2008

Antwoord

Als 4x2(1+2x2)=0 dan 4x2=0 of 1+2x2=0,
dus x=0 of 2x2=-1
2x2=-1 heeft geen oplossingen, dus x=0.

Je tweede vraag:
-2x32x2 is equivalent met
2x2+2x30
2x2(1+x)0
Een product is groter dan 0 als beide factoren hetzelfde teken hebben.
Lukt het dan?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 22 mei 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3