Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Wortelfuncties

teken de grafiek van de functie f:x -Öx+3 met d=[0,®

onderzoek eerst f of gebruik de grafiek van de functie x®Öx

ik kan die grafiek uiteindelijk wel tekenen, daar ligt het probleem niet, maar hoe moet ik beginnen? eerst de top? -b/a?

nadien
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 20 mei 2008

Antwoord

Hallo

Vermits er wordt gesuggereerd om eerst de functie y = Öx te tekenen is het de bedoeling om vanuit deze functie door transformaties over te gaan naar de functie y = -Ö(x+3)

x vervangen door x+3 geeft een horizontale verschuiving.
Het min-teken geeft een symmetrie t.o.v. de x-as.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 20 mei 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics