De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Oplossen logaritmische functie

Hoi, heb wiskunde B in Havo 4. Nu zit ik met het volgende probleem. Ik wil:
100,02X = 5 oplossen.
Nu was mijn verwachting (gezien de uitwerkingen van andere opgaven) dat het zou worden:
0,02X = 10LOG(5)
Echter geeft het uitwerkingenboek de volgende uitwerking:
0,02X = LOG (5)
X = 50LOG(5)

Mijn insziens is de 10 geheel verdwenen, terwijl in eerdere opgaven een 2 wel meegenomen werd in de logaritme. Ik hoop dat ik het hiermee duidelijk verwoordt heb.

Bij voorbaat dank!

Niek
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 19 mei 2008

Antwoord

Je antwoord is gewoon goed maar veel mensen, en het boek blijkbaar ook, noemen de 10-logaritme gewoon LOG. Bij alle andere logaritmen wordt het grondtal wel vermeld.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 23 mei 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3