Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Praktische toepassing van de stelling van Pythagoras

Weten jullie praktische toepassingen van de stelling van Pythagoras? Ik heb al een paar toepassingen: om te controleren of hoeken recht zijn,om te berekenen of een vrachtwagen door een tunnel kan en om rechte hoeken voor bijv. een tuinhuisje te maken. Weten jullie nog meer?

nadia
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 11 mei 2008

Antwoord

Bijvoorbeeld om te berekenen hoe groot de lengte is van een weg die van een berg afloopt (je krijgt dan: hoogte berg2+lengte over grond2=lengte weg2).

Of om te berekenen hoe lang een ladder moet zijn om bij een bepaalde hoogte te komen (je krijgt dan: afstand tot muur2+hoogte op muur2=lengte ladder2).

Maar ook om bijvoorbeeld te bepalen hoeveel dakpannen er op een schuin dak moeten, je kunt namelijk de lengte van het schuine dak berekenen door afstand middenpunt2+hoogte middenpunt2=lengte dak2.

Hoop dat het er genoeg zijn. Anders moet je nog maar even bedenken in welke objecten je allemaal driehoeken met een rechte hoek kunt zien, dan zie je er misschien nog wel een paar zelf.

Robert
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 12 mei 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics