De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoeveel oplossingen kan een derdegraadsvergelijking hebben?

Hoeveel oplossingen kan een derdegraadsvergelijking hebben?

Mvg

Willem
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 10 mei 2008

Antwoord

Volgens de hoofdstelling van de algebra heeft een derdegraadsvergelijk 3 oplossingen. Die zul je alleen vinden als je complexe en meervoudige oplossingen meetelt.
Zo zul je voor x3+1=0 maar 1 reele oplossing vinden, en daarnaast 2 complexe oplossingen.
Beschouw je (x-1)3=0, dan vind je als enige oplossing x=1, met multipliciteit 3.

Meer dan drie oplossingen zul je dan in geen geval vinden.

Bernhard
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 10 mei 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3