|
|
\require{AMSmath}
Helling van de raaklijn bij een parametervoorstelling
Geachte WisFAQ,
Ik heb een vraag over de helling van de raaklijn bij een parametervoorstelling. Het gaat als volgt (dit staat in mijn boek):
x=cos 2t y=sin t
keerpunt voor t=0,5p
Op [0,5p;0,5p=0,001] geldt dx/dt0,02 dy/dt-0,005 dy/dx-0,25
Ik heb nu dus geen flauw idee, hoe ze op deze uitkomsten komen. Wat ik heb geprobeerd is om x=cos 2t en y=sin t te differentieren en t-waarde in te voeren, maar daarbij krijg ik steeds andere antwoorden.
Ik zou het erg waarderen als jullie zo snel mogelijk mij met dit probleem kunnen helpen.
Mvg,
Ronny Daviz
Ronny
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 6 mei 2008
Antwoord
Op 4. Keerpunten staat er wel iets over.
Je kunt daar lezen hoe je de helling in een keerpunt kunt benaderen. Ik geloof dat dat de vraag is...
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 6 mei 2008
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|